Hizmetlerimiz
Deprem Performans Analizi
Deprem Performans Analizi, “Bina deprem ya da çökme riski altında mı ?” sorusunun cevap bulduğu analiz yöntemidir. Yapıların depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğunu öğrenmek için yapılan bir dayanıklılık testidir. Geçmiş depremlerde büyük maddi ve manevi kayıplar yaşamış olmamız, ülkemizdeki mevcut binalarda bu analiz yöntemiyle yapılacak ölçümlerin önemini epey arttırmıştır.
Yapı Güçlendirme Proje Hizmeti
Yapılan tahkik hesapları sonucuna göre yapının deprem dayanımının yeterli düzeye ulaştırılması için taşıyıcı sistemin bir bütün olarak ve/veya belirli elemanlar bazında güçlendirilmesi için güçlendirme projelerini hazırlıyoruz ve idare onayına sunuyoruz. Güçlendirme projeleri, temel takviyesi gerekmesi halinde zemin iyileştirmeye ilişkin tüm detayları içermektedir.
Yapı Güçlendirme Saha Uygulama Hizmeti
Karadeniz Teknik Proje, tamamen mühendislerden oluşan kadrosuyla uluslararası bilgisayar programlarında analizler yaparak sizlere en iyi kaliteyi sunmayı taahhüt eder.
Betonarme Manto ile Güçlendirme
Betonarme manto, içinde boyuna donatısı ve etriyesi bulunan ve mevcut kolonu saran yeni bir katmandır. Betonarme manto ile kolonun eksenel yük , kesme kuvveti ve moment kapasitesi artırılabilir.
Çelik Manto ile Güçlendirme
Kolon güçlendirilmesinde çelik profil ve/veya levha kullanıldığı takdirde, eleman rijitliğinde meydana gelen artış betonarme manto veya perdeye göre daha az olmaktadır. Bu nedenle çelik profil veya levhalar mevcut eleman çevresine yerleştirilerek güçlendirilen kesit, yapı elemanları birleşim bölgesi, yapı elemanı veya yapı bölümünün rijitliğini önemli düzeyde arttırmadan eksensel yük, kesme kuvveti, moment kapasitesi ve süneklik düzeyini artırmak için kullanılabilmektedir.
Karbon Lifli Polimer ile Güçlendirme
Lifli Polimer (LP), karbon, cam ya da aramid lifleriyle güçlendirilmiş yapı malzemesidir. İngilizce olarak Fiber Reinforced Polymers yani FRP olarak da yaygın olarak bilinmektedir. Malzeme genellikle güçlendirme uygulamalarında kullanılmaktadır. Son yıllarda popülerleşen yeni teknolojili bu yapı malzemeler; hafif, kullanılabilirliği ve mukavemeti yüksek malzemelerdir.
Karadeniz Teknik Proje
Uygulama resmi sayfasıdır.
Depreme Karşı Önlemini Almak İçin Hemen Ara !
Genel Sorular
Binamın depreme karşı dayanıklı olup olmadığını nasıl anlarım ?
Binaların depreme dayanıklılığını öğrenmek için binadan numune karot alınır ve laboratuvar ortamında incelenir. İnceleme sonucunda performans analizi yaparak binanızın dayanıklılığı ortaya çıkar.
Bina güçlendirme maliyeti nedir ?
Binayı güçlendirmenin maliyeti, o binanın büyüklüğüne göre değişiyor. Örneğin 5 katlı, her katında iki daire olan bir binanın
-Laboratuvar Çalışmaları
-Zemin Etüdleri ( Sismik + Sondaj )
-Statik Ve Mimari Rölöve Projeleri
-Mevcut Yapı Deprem Performans Analizi
-Güçlendirilmiş Yapı Deprem Performans Analizi
-Teknik Üniversite Onay Raporu
-Güçlendirme İmalat projesi
Güçlendirme proje çalışmaları toplam maliyeti yaklaşık 90 bin TL,
Güçlendirme uygulama maliyeti yaklaşık 95 bin TL ile 120 bin TL arasında değişiklik göstermektedir.
Güçlendirme maliyeti , yıkılıp yeniden yapılma maliyetinin % 40 ‘ını geçmiyorsa güçlendirmenin daha avantajlı olduğunu söyliyebiliriz.
Güçlendirme projesi , belediye ruhsat süresi 90 gün ,
Güçlendirme uygulama süresi 120 gün.
Hangi Yapılar Güçlendirme Ruhsatı Alabilir ?
Bir yapının güçlendirme yapılabilmesi için ;
Ruhsatlı ya da imar barışından faydalanmış olması gerekir.
Yeni yönetmeliğe göre deprem yada afetlerden hasar görmüş yapılar da bina güçlendirmesi yapabilecekler.
Devlet Kredi İmkanı Sağlıyor mu ?
Devlet 80 bin TL kadar bina güçlendirme kredisi veriyor. Binadaki her bağımsız bölüm için ayrı ayrı en fazla 80 bin TL kredi kullanma imkanı sunuluyor. 120 ay vadeli yüzde 4 faizli krediye devlet destek veriyor. Kredinin 2 sene ödemesiz dönemi de oluyor.